Raňajky

Každú šťavu pite čo najskôr od jej vytlačenia, inak veľmi rýchlo zoxiduje a stráca liečivé vlastnosti. Tiež si žiadnu šťavu nikdy neslaďte inak Vám v tele začne kvasiť.

Jablková šťava ( 85 % podiel v ovocí alebo zelenine )

Je bohatá na horčík, železo, kremík a draslík. Keď sa pije na lačno tak povzbudzuje črevá a pomáha pri zápche. Je veľmi užitočná pri horúčkacha a zápaloch. Môže sa miešať so zeleninovými šťavami.

Pomarančová šťava ( 87 % )

Obsahuje veľký obsah minerálov a vitamínov A,B a C.

Grapefruidová šťava ( 87 % )

Podobne ako pomarančová šťava má silné alkalické účinky.

Mrkvová šťava ( 90 % )

Obsahuje hlavne vitamín A ale aj B,C,D a K. Pomáha pri trávení a zvyšuje odolnosť voči infekciam.

Cviklová šťava ( 90 % )

Obsahuje látky s protirakovinovým účinkom, pomáha pri ochoreniach pečene, ateroskleróze, znižuje hladinu cholesterolu a reguluje krvný tlak.

Ananasová šťava ( 90 % )

Je bohatá na draslík, vápnik a sodík Pretože obsahuje tiež veľke množstvo síry a chlóru má vinikajúcu čistiacu schopnosť. Pôsobý močopudne.

Hrušková šťava ( 85 % )

Obsahuje betakarotén, kyselinu listovú, vitamín C, vitamíny skupiny B, draslík, fosfor, horčík, vápnik, trochu mangánu, medi, zinku a železa. Bohatá je na alkalické substancie. Pôsobí močopudne, zbavuje organizmus škodlivých látok.